De hoofdafbeelding (tabblad algemeen)

Dit is de afbeelding die klanten als eerste zullen zien (bijvoorbeeld op de homepage en op jouw markerpagina). Het is belangrijk dat de afbeelding aan een aantal voorwaarden voldoet:

- Een vierkant formaat (minimaal 254 x 254 pixels) of een witte achtergrond.

- De bestandsgrootte mag niet groter zijn dan 1 MB. Tip: kies voor een Jpeg bestand.

Formaat aanpassen
Bekijk hier een aantal links om het formaat van jouw afbeeldingen aan te passen:

Verklein foto's met voorvertoning voor Mac

Verklein meerdere foto's met voorvertoning voor Mac

Foto's online croppen en verkleinen

Overige afbeeldingen (tabblad afbeeldingen)

De overige afbeeldingen hoeven niet vierkant te zijn of een witte achtergrond te hebben. Wel raden wij aan om niet te grootte bestanden te gebruiken zodat de snelheid wordt behouden

Bestandsgrootte aanpassen

Op internet is het meest gebruikte bestandstype voor foto's Jpeg. Dat is ook een prima keuze, want Jpeg biedt behoorlijk wat kwaliteit terwijl hier een redelijk compact bestand uit kan komen. Hierdoor duurt het inladen van een foto op een website veel korter.

De maximale kwaliteit is voor vertoning op internet nooit nodig. Photoshop duidt de kwaliteit bijvoorbeeld aan met een getal tussen de 0 en de 12. Twaalf is bewust gekozen. Adobe probeert hiermee aan te geven dat kwaliteitsniveau 10 hoog genoeg is. Het verschil tussen 10 en 12 zul je in de praktijk niet zien.

Als de kwaliteit in procenten aangegeven wordt is het ook nooit nodig om op 100% op te slaan wanneer je de foto op internet wilt gaan vertonen. Je kunt gemakkelijk
 75 procent gebruiken.

Hieronder een aantal links waarop wordt uitgelegd hoe je het bestandstype en de bestandsgrootte van foto's kunt veranderen.

Het bestandstype en grootte van afbeeldingen aanpassen met automator voor Mac

De bestandsgrootte of de kwaliteit van een JPEG-foto wijzigen met windows